Qigongmeditatie (lesbundel)

99,95

Dr. Yang Jwing Ming

Onze beste collectie voor diegenen die vooruitgang willen boeken en de diepten van meditatie willen ontdekken in zowel de taoïstische als de boeddhistische tradities. Om het doel van een lang leven en spirituele verlichting te bereiken, moet de Qigong beoefenaar, Intern Elixir Qigong leren. De eerste stap om het te leren is om de theorie en de methode van embryonale ademhaling te begrijpen. Het beoefenen van deze ademhalingstechniek zal je helpen om je centrale energiesysteem tot stand te brengen, je energie te behouden en deze energie op overvloedige niveaus op te slaan. Als je eenmaal deze basis hebt gelegd, ben je in staat om de Kleine Cyclische Hemel (Kleine kringloop of Micro kosmische kringloop) en Grote Cyclische Hemel (Grote kringloop of de Macro kosmische kringloop) effectief te beoefenen. Bundel bevat 2 boeken en 2 dvd’s.

Qigongmeditatie

Dr. Yang Jwing Ming onderwijst in deze lessen de grondbeginselen van meditatie met details over houding, het Qi (energie) bloedsomloop en hoe Qigong meditatie op de juiste manier te beoefenen om je ‘martiale kracht’ te vergroten. Zijn eenvoudig te volgen les omvat instructie van embryonale ademhaling, Laogong ademhaling, Yongquan ademhaling, de vier poorten ademhaling en de grote kringloop of de Macro kosmische kringloop. Embryonale ademhaling wordt beschouwd als de ontbrekende schakel in de meditatiebeoefening, die de basis vormt die nodig is voor hogere verworvenheden en verlichting.

De stroom van Qi (energie) kan worden verstoord door extern trauma, zoals een blessure, of intern trauma zoals depressie of stress, of zelfs gewoon een zittende levensstijl. Wanneer het lichaam energetisch uit balans is, beginnen symptomen zoals pijn en pijn op te treden en beginnen we een toestand van “ziekte” te ervaren. Waar je ook pijn of benauwdheid voelt, je energetische circulatie stagneert of wordt zelfs geblokkeerd. Stagnatie is de oorzaak van letsel of ziekte. Qigong meditatie kan de hoeveelheid van je Qi (energie) verhogen en de kwaliteit van je bloedsomloop verbeteren.

Qigong vertaalt van Chinees naar ‘energiewerk’. Qigong meditatie zorgt voor balans in het lichaam, zowel fysiek als energetisch, door de energiestroom die door het lichaam circuleert in de meridianen te verbeteren. We hebben allemaal een “levenskracht”, Qi (energie) in al onze biljoenen cellen, waardoor ze kunnen functioneren. Qi reguleert ook fysieke, emotionele, mentale en spirituele stabiliteit. Qi (Ki in het Japans) zorgt voor een homeostatisch evenwicht in je lichaam.

Scroll naar top