Qigong Master

Sifu Wing Cheung

- Tai Chi, Qigong and Feng Shui Institute -

Sifu (meester/leraar) Wing Cheung is de oprichter van Tai Chi, Qigong en Feng Shui Institute. Sinds zijn zesde leerde hij vechtsport, te beginnen met Northern Shaolin Kung Fu van zijn vader, die een Kung Fu- en Tai Chi meester was, maar ook een kickbokser. Hij won de Canton Province Kick Boxing Championship 1969. Sifu Cheung trad in de voetsporen van zijn vader en werd ook kampioen en won de Tai Chi divisie van het Nationale Kung Fu- en Wushu kampioenschap van 2005.

Na een ernstig verkeersongeval in 1994, zocht Sifu Cheung de hulp van Master Wu Jian Hua, een beroemde Qigong genezer. Sindsdien heeft Sifu Cheung acupressuur, traditionele Chinese geneeswijze en verschillende stijlen van Qigong onder Master Wu bestudeerd. De afgelopen 15 jaar reisde hij de wereld rond om Tai Chi, Qigong en andere interne stijlen te leren van bekwame leraren. Hij heeft veel tijd, energie en middelen geïnvesteerd om er onderzoek naar te doen met de nieuwste apparatuur voor biofeedback, neurofeedback en kwantumfeedback.

Sifu Cheung heeft zijn leven gewijd aan het verspreiden van de wonderen van Qi over de hele wereld. Door zijn workshops heeft hij honderden Tai Chi Qigong instructeurs over de hele wereld opgeleid. Hij geeft nu les in Tai Chi en Qigong en werkt als Feng Shui consultant om de gunstige stroom van Qi energie in en rond het huis te bepalen. Hij heeft een reeks Tai Chi Qigong programma’s ontwikkeld en/of aangepast om studenten te helpen Tai Chi en Qigong sneller te leren en ervoor te zorgen dat ze in hun beoefening kunnen verdiepen. Zijn online Tai Chi Qigong programma’s en persoonlijke workshops zijn ontworpen om een ​​voortgangstraject voor zijn studenten te garanderen. Zijn lessen gaan verder dan het fysieke aspect van deze vorm van vechtkunst, hij helpt studenten om subtiele interne vaardigheden te ontwikkelen.

Bron: Tai Chi, Qigong en Feng Shui Institute

Tai Chi Qigong Shibashi Set 1

Tai Chi Qigong Shibashi Set-1

Sifu Wing Cheung heeft een zelfstudie manual ontwikkeld voor de Tai Chi Qigong Shibashi Set 1. Deze manual geeft een goede basis om alle 18 (Shibashi) bewegingen te leren. Erbij is ook een video van de zittende uitvoering. Ook als je al Tai Chi Qigong Shibashi Set 1 kent, dan is de manual van Sifu Cheung  nog een aanrader omdat, in deze manual veel voorkomende fouten worden uitgelegd. Deze Taiji Qigong Shibashi Set 1 zelfstudie is een verrijking voor je Qigong beoefening.

Tai Chi Qigong Shibashi Set 2

In de zelfstudie manual Tai Chi Qigong shibashi Set 2 legt Sifu Wing Cheung je de 18 (Shibashi) bewegingen stap voor stap uit. Set 2 is een goed te doen als je Set 1 al kent. Het niveau ligt wel hoger dan de Qigong bewegingen van Set 1. Daarom vergt deze set meer lenigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie om de bewegingen uit te voeren. Je kan de hele set met Sifu Wing Cheung meedoen die je begeleid in de 18 bewegingen en genieten van de  meditatieve achtergrond muziek.

In de zelfstudie manual ‘Qigong Mode and Tai Chi Posture Requirements’, legt Sifu Cheung uit hoe de theorie is van Qigong, de lichaamshouding en oefeningen om te staan en te bewegen in de juiste structuur, de Tai Chi houding. Diverse oefeningen die eraan bijdragen om lichaam en geest te ontspannen worden in de manual behandeld.

In de zelfstudie manual ‘Qigong Mode and Tai Chi Posture Requirements Level 2’, gaat Sifu wing Cheung verder in op verschillende theorieën uit de traditionele Chinese Geneeswijze. Veel technieken en oefeningen in deze zelfstudie manual zijn het vervolg van het eerste deel. Je moet dus de basiskennis hebben uit het eerste deel om de handvatten uit deze cursus volledig te kunnen benutten.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll naar top