Oosterse & Westerse

Massage

Roberto Calor

Roberto Calor is geschoold in zowel, oosterse- en westerse massagetherapie. In Thailand heeft hij bij TMC (Thai Massage School of Chiang Mai) de Intensive Professional Thai Massage opleiding (I5) gevolgd. Tevens heeft hij diverse massageopleidingen en trainingen gevolgd in o.a. Traditionele Chinese Massage (Qing Bai), Guasha (MeiHan Institute), Sportmassage (SOW) en Conditie- en hersteltraining (IIT). Hij wilt zijn ervaring in oosterse- en westerse massage delen met iedereen die het belangrijk vindt om een gezonde en vitale leefstijl te hebben.

Oosterse & Westerse Massage

MASSAGETHERAPIE

Massagetherapie bevat verschillende soorten massagevormen. De westerse benadering hiervoor kan zijn om het bindweefsel van de spieren te rekken en de gewrichten te mobiliseren. Massagetherapie is een klacht gerichte behandeling waarbij het lichaam geheel wordt gemasseerd.

TRADITIONELE THAISE MASSAGE

De traditionele Thaise massage wordt gegeven op een futon op de vloer. Hierbij wordt geen massageolie gebruikt!  Deze massagevorm is een combinatie van acupressuur en strekkingen. Dit zorgt dat de energiebanen (meridianen) worden geopend. Een goede energiedoorstroming is van belang voor energetisch evenwicht. Dit brengt een goede gezondheid voor lichaam en geest.

ONTSPANNINGSMASSAGE

Ontspanning wordt in onze samenleving vaak onderschat of onderkent. We willen te veel en dat gaat ten koste van onze lichamelijk gesteldheid. Een ontspanningsmassage kan een reset geven waardoor het evenwicht wordt teruggebracht. Het lichaam krijgt rust en hersteld hierdoor beter. Bovendien zorgt lichamelijke ontspanning ook voor mentale ontspanning.

SPORTMASSAGE

Sportmassage is bedoeld om een gezonde sporter een actieve massage te geven op de voorbereiding bij een sportactiviteit, dit kan tijdens een sportevenement zijn. Tevens zorgt een passieve massage voor een sneller herstel na een training of een wedstrijd. De sportmassage draagt bij het herstel van een sportblessure of bij fysieke klachten.

GUASHA

Guasha is een  therapeutische behandeling volgens de Chinese geneeswijze. Er wordt een Jade steen gebruikt en een schraaptechniek toegepast waardoor de huid oppervlakte (donker)rood zal worden. In vele Aziatische landen is het bekend om energieblokkades in de energiebanen met een scherp voorwerp op te heffen.

CUPPING

Cupping is een  therapeutische behandeling volgens de Chinese geneeswijze. Er worden cups gebruikt om vacuüm op de huid te krijgen waardoor de poriën worden geopend en de huid oppervlakte (donker)rood zal worden. De energieblokkades in de energiebanen waar de cups zijn geplaatst worden hierdoor opgeheven.

“In stromend water kan men zich niet spiegelen, wel in stilstaand water. Slechts wie innerlijke rust kent kan anderen rust schenken.”

Lau Tse

Scroll naar top