Roberto Calor

Roberto Calor is geschoold in zowel, oosterse- en westerse massagetherapie. In Thailand heeft hij bij TMC (Thai Massage School of Chiang Mai) de Intensive Professional Thai Massage opleiding (I5) gevolgd. Tevens heeft hij diverse massageopleidingen en trainingen gevolgd in o.a. Traditionele Chinese Massage (Qing Bai), Guasha (MeiHan Institute), Sportmassage (SOW) en Conditie- en hersteltraining (IIT). Zijn ervaring in oosterse- en westerse massage wilt hij delen met een ieder die het belang heeft in een gezonde en vitale leefstijl.

Oosterse & Westerse Massage

Alleen massageafspraken.

Proosdijerveldweg 51, Ede

Tarieven 2021

  • Massagetherapie  € 60,00
  • Inclusief warmtetherapie, Guasha of Cupping € 75,00
  • Traditionele Thaise Massage € 75,00
  • Betalen met pinpas

De massagetarieven zijn gebaseerd op een sessie van 2 uur. Hierin wordt de intake en eventuele nabespreking inbegrepen. Een behandeling duurt gemiddeld anderhalf uur.

Contra-indicaties

Hebt u (acute) klachten met een medische indicatie dan dient de massagetherapie als aanvulling op de behandeling van uw arts. U kunt dan op advies van uw arts een massageafspraak maken.

Massageolie

Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke amandelolie gemengd met etherische olie. Als u allergische reactie van etherische olie krijgt dan vermeldt u dit expliciet bij de massageafspraak.

Kleding benodigdheden

Bij een traditionele Thaise massage wordt gezorgd voor een makkelijk zittende katoenenbroek. Eventueel mag er een joggingbroek en T-shirt gedragen worden. Deze moeten wel schoon en gewassen zijn in verband met de hygiëne voorschriften.

MASSAGETHERAPIE

Massagetherapie omvat verschillende soorten massagetechnieken. De westerse behandeling hiervoor is om het bindweefsel rondom de spieren te rekken en de gewrichten te mobiliseren. Massagetherapie biedt ontspanning en is een klacht gerichte behandeling waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd.

TRADITIONELE THAISE MASSAGE

De traditionele Thaise massage wordt gegeven op een futon op de vloer. Hierbij wordt er geen massageolie gebruikt! Deze oosterse massage is een combinatie van acupressuur en yoga strekkingen. Dit zorgt ervoor dat de energiebanen (meridianen) worden geopend. Een goede energiedoorstroming is belangrijk voor het energetisch evenwicht en zorgt voor balans tussen lichaam en geest. 

GUASHA

Guasha is een  therapeutische behandeling volgens de Chinese geneeswijze. Er wordt een Jade steen gebruikt en een schraaptechniek toegepast waardoor de huid oppervlakte (donker)rood zal worden. In vele Aziatische landen is het bekend om energieblokkades in de energiebanen met een scherp voorwerp op te heffen.

CUPPING

Cupping is een  therapeutische behandeling volgens de Chinese geneeswijze. Er worden cups gebruikt om vacuüm op de huid te krijgen waardoor de poriën worden geopend en de huid oppervlakte (donker)rood zal worden. De energieblokkades in de energiebanen waar de cups zijn geplaatst worden hierdoor opgeheven.

“In stromend water kan men zich niet spiegelen, wel in stilstaand water. Slechts wie innerlijke rust kent kan anderen rust schenken.”

Lau Tse

Scroll naar top