Leraar Martial Arts

Roberto Calor

Taijiquan, Qigong en Meditatie

Roberto Calor

Tijdens zijn tiener jaren begon hij interesse te krijgen in oosterse gevechtskunsten. Hij heeft in Den Haag een aantal jaren Tae Kwon Do beoefend. Midden jaren negentig is hij in Wageningen begonnen met Taiji Qigong en Taijiquan. Bij KenKon Intergral Life & Training Centre heeft hij o.a. Goju Ryu Karate, Tibetaanse Yoga, Meditatie en Qigong beoefend.

Door het beoefenen van Taijiquan en Qigong is hij zich gaan verdiepen in Dr. Yang Jwing Ming zijn uitgebreide collectie boeken, dvd’s en Apps. In zijn groei als leraar hebben o.a. Dr. Paul Lam en Faye Yip veel invloed op zijn lesstijl gehad. Zelfstudie lessen van o.a. Sifu Wing Cheung, Li Deyin, Ken Cohen en Robert Peng hebben bijgedragen aan zijn verdere ontwikkeling in Taijiquan en Qigong.

Roberto Calor is sinds 2011 actief als recreatie sportleider bij senioren sportvereniging VSVO in Opheusden. Bij de senioren sportvereniging heeft hij zich kunnen ontwikkelen als leraar in Taijiquan en Qigong. In 2017 heeft hij de opleiding leraar Martial Arts (LMA-3) gevolgd. Als Rijks erkend leraar Taijiquan is hij aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland (STN), Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en NOC*NSF. Het is zijn intentie om in Taijiquan en Qigong les te geven, zowel voor de gezondheid als vechtkunst. Hiermee wilt hij een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en samenleving.

Roberto Calor
Fotografie: Salman Ezzamoury

Informeer naar de privé training. Neem contact op met Roberto Calor. E-mail: info@taijiquanenqigongede.nl

Scroll naar top