Leraar Martial Arts

Roberto Calor

Taijiquan, Qigong en Meditatie

Roberto Calor

In zijn tiener jaren begon hij interesse te krijgen in oosterse gevechtskunsten. In Den Haag heeft een aantal jaren Tae Kwon Do beoefend. Vanaf midden jaren negentig is hij in Wageningen begonnen met Taiji Qigong. Een aantal jaren heeft hij bij KenKon Intergral Life & Training Centre o.a. Goju Ryu Karate, Tibetaanse Yoga, Meditatie en Qigong beoefend.

Zijn inspiratie voor Taijiquan heeft hij verkregen van Dr. Yang Jwing Ming door de seminars en uitgebreide collectie boeken, dvd’s en Apps. In zijn groei als leraar en beoefenaar van Taijiquan hebben de trainingen van Dr. Paul Lam en Faye Yip veel invloed op hem gehad. Ook belangrijk daarbij zijn de zelfstudie van Sifu Wing Cheung, Li Deyin, Ken Cohen en Robert Peng.

Roberto Calor is sinds 2011 actief als recreatie sportleider bij senioren sportvereniging VSVO in Opheusden. Bij de senioren sportvereniging heeft hij zich ontwikkeld als leraar in Taijiquan en Qigong. In 2017 heeft hij de opleiding leraar Martial Arts (LMA-3) gevolgd. Als Rijkserkend leraar Taijiquan is hij aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland (STN), Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en NOC*NSF. Zijn intentie is om Taijiquan en Qigong te beoefenen en les te geven voor zowel, de gezondheid als vechtkunst. Hiermee wilt hij een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en samenleving.

Informeer naar groepstraining of personal training. Neem contact op via het contactformulier of mail naar info@taijiquanenqigongede.nl

Scroll naar top